Gyorgyi_Levi_kutyak_940x450

„A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé. Társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket.”

John Galsworthy

Budapest szélén egy nagy kertes, családi házban élünk. Családunkban mindig is volt kutya, több fajtát megismertünk ám szívünkbe kedvessége, intelligenciája és kiváló jelleme miatt a Golden Retriever lopta be magát. Kutyánk Gödöllői Huncut Vadász Diana „Dia” távozása révén keletkezett űrt kívántuk enyhíteni egy újabb Golden vásárlásával. A fajta választása egyértelmű volt, viszont a neme komoly fejtörést okozott. Roland vadászat céljára természetesen kant szeretett volna, így választottuk az Erdőskerti kennelt, ahonnan „Frédi” kutyánk származik.

Majd párom meglepetéseként megérkezett „Fifi”, a Strawberry Goldens kennelből, az „F” alom egyik legígéretesebb szukájaként került hozzánk. Tenyésztői kérésére megígértük, hogy részt veszünk vele kiállításokon. Így kóstoltunk bele mindkét kutyánkkal a kiállítások világába ahol kezdőként szép eredményeket értünk el.

Kiállítások mellett rendszeresen képezzük kutyáinkat. Fiam Levente nagy lelkesedéssel kezdte az első oktatásokat Frédivel. Roland türelmesen várt, gondolván majd ha serdül a Frédi folytatja ő a képzést. Levi és Frédi elválaszthatatlan páros lettek, Frédi szolgálatkészségének és simulékony jellemének Levi szeretetének, türelmének és kitartásának köszönhetően sikeres képességvizsgát tettek és a közös munkájuk továbbra is töretlen.

Roland továbbra is vágyódott egy kicsi Goldenre, akit képezhet és akivel személyesen ő foglalkozhat. Az új kiskutya kiválasztása már jóval több időt vett igénybe, így került kennelünkbe Laurel Diadem Armani „Ármi”, aki egy Észt import kutya és egyben új vérvonalat képvisel Magyarországon.

Számunkra kutyáink családtagok, akik szabadon közlekednek a lakásban és a kertben is egyaránt. Érkezésükkel megváltozott az életünk, sok embert megismertünk sok barátot szereztünk napról napra egyre többet tanulunk e kivételes fajtáról. Szabadidőnket kutya kiállításon, kutya táborban és képzéseken töltjük. Boldogok vagyunk, hogy ilyen csodálatos kutyák tulajdonosai lehetünk és számunkra minden velük töltött idő öröm.

Külön köszönet :
Angyal Zsuzsának, aki a kutyáink kondíciójáról és képességéről gondoskodik.
Handlerünknek Kazár Renátának.
Havasi Nikolett kozmetikusunknak, aki a kiállítási bundáért és küllemért felelős.

Silye Györgyi és Scharb Roland